BUčINO ULJECopyright © 2011 OPG Tomašić All Rights Reserved.
Create your own web pages in minutes...
O B A V I J E S T I


Prodajemo domaće bučino ulje iz vlastite proizvodnje i slane bučine koštice.


OPG Tomašić
   49282 Konjščina, Krapinska cesta 4
  OPG Tomašić je obiteljska tvrtka osnovana 2009. godine koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom i trgovinom, a u sklopu tvrtke nalazi se servis poljoprivrednih strojeva i mehanizacije. Nalazimo se na samom ulazu u Konjščinu na raskrižju cesta prema Zaboku, prema Kominu(autocesta Zagreb-Varaždin) i prema Novom Marofu.
    Primarna djelatnost tvrtke je pokušati pokrenuti i oživjeti napuštenu poljoprivrednu proizvodnju na ovim prostorima kroz proizvodnju bundevskih koštica golica iz kojih se dobiva nadaleko poznato bučino ulje. Proizvodnja bundevskih koštica golica je manje zahtjevna i daje daleko bolje financijske rezultate od proizvodnje žitarica(kukuruz, pšenica) koje prevladavaju u ovom našem kraju.
     Prvi smo registrirani proizvoðač bučinih koštica golica u Krapinsko zagorskoj županiji.U vlastitoj proizvodnji te preko naših kooperanata sijemo za sada površine od otprilike 50 hektara. Za sve naše kooperante osigurana je sjemenska roba, zaštitna sredstva, umjetna gnojiva te stručni savjeti naših djelatnika kako bi se ostvarili što veći i kvalitetniji prinosi.
    Posjedujemo kompletnu mehanizaciju potrebnu za obradu i pripremu tla i za sjetvu  te stroj(kombajn) za odvajanje koštica od buča.U vlastitoj radionici napravili smo praonicu za koštice nakon berbe i potpuno automatiziranu sušaru za koštice pomoću kojih dolazimo do finalnog proizvoda - suha koštica golica.
    Upute za proizvodnju bundevskih koštica golica .